Podepsána smlouva se stavební firmou - modernizace může začít!

Ve čtvrtek 5. září podepsal ředitel školy smlouvu se stavební firmou Subterra a.s., která bude provádět první fázi rekonstrukce a modernizace budovy gymnázia.

Práce na této části projektu by měly trvat do konce roku 2026. Dojde především k vybudování výtahu přes všechna podlaží a škola se tak stane bezbariérovou. Kompletní obnovou projde tělocvična, nad kterou plánuje škola v budoucnu vystavět vlastní jídelnu. Dále budou rekonstruovány některé stávající učebny (například chemie a učebny v kratší části budovy) a vzniknou také učebny nové (keramická dílna, hudební zkušebna, výtvarná pracovna, učebna latiny a učebna španělštiny). Škola se dočká nového požárního schodiště, rozvodů elektřiny, části osvětlení a moderní konektivity.

Pro realizaci první fáze rekonstrukce a modernizace gymnázia je potřeba finančních prostředků ve výši 120 milionů korun. Z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu zaměřeného na rozvoj vzdělávací infrastruktury (IROP) čerpá gymnázium částku 50 milionů korun. Tento grant pokryje jen část stavebních nákladů a část vybavení. Proto Arcibiskupství pražské vyčlenilo prostřednictvím Nadace svaté Ludmily částku 70 milionů korun na zbývající finanční potřeby. Tyto prostředky poputují mimo jiné na zřízení nového požárního schodiště, renovaci toalet, kompletní opravu tělocvičny a vzduchotechniky.

 

Obrázek k článku [node:title]

ředitel školy Ondřej Mrzílek, zástupce firmy Subterra a.s. Ing. Petr Kajer a zástupce Nadace sv. Ludmily Ing. Jan Poláček 

Galerie: 
Obrázek k článku Podepsána smlouva se stavební firmou - modernizace může začít!
Obrázek k článku Podepsána smlouva se stavební firmou - modernizace může začít!