Jsme finalisty soutěže sCOOL web 2015

Téma: 

Porota ukončila hodnocení prvního kola soutěže školních webů sCOOL web 2015. Do druhého kola v kategorii C (střední školy) postupuje 10 nejúspěšnějších ze 41 přihlášených škol, mezi nimi i naše prezentace.

Stránky byly hodnoceny v několika kategoriích:

  • Otevřenost školy vůči veřejnosti - Oblast s největším množstvím kritérií obsahuje poměrně detailně formulované konkrétní požadavky na jednotlivé prvky, které považujeme za vhodné na školním webu návštěvníkům nabízet. Obsah je král, proto je tato obsahová oblast nejdůležitější.
  • Uživatelská přívětivost - Použitelnost, přehlednost, přístupnost a srozumitelnost. Web musí odpovídat potřebám návštěvníků, orientace na webu musí být srozumitelná, bezproblémová a logická. Důležitá je struktura a provázanost logických celků, která zlepšuje orientaci v prostředí webu.
  • Bezpečnost webu - Kyberbezpečnosti je věnováno čím dál tím více pozornosti. V našem pojetí se skládá ze zajištění bezpečnosti žáků i z bezpečného používání technických prostředků.
  • Grafické zpracování - Grafika, design, estetický dojem - říká se, že (web)design prodává. Kvalitní obsah může dobré grafické provedení skvěle doplňovat.

Držte nám palce do finále a hlasujte pro náš web online do 11. listopadu v soutěži o cenu veřejnosti!

Lukáš Bernard

Galerie: