Tým kariérního poradenství

Tým kariérního poradenství a spolupráce školy a zaměstnavatele pro vás v průběhu tohoto roku vyjednal možnosti stáží, exkurzí nebo návštěv odborníků ve vyučovacích hodinách.

Vzhledem k současné situaci počítáme s tím, že vše naplno rozjedeme v novém školním roce. Abyste věděli, z čeho můžete od září vybírat, představujeme vám tyto možnosti už teď. Zaujme-li vás některá z nabídek, dejte nám vědět nejlépe během června, abychom pro vás vše mohli co nejlépe připravit. Kontaktujte Marii Petrovovou nebo Kateřinu Synkovou.

Pro ty z vás, které zajímá biologie a chystají se třeba ke studiu medicíny, je tu možnost exkurze v Ústavu anatomie 2. lékařské fakulty UK. Je to super moderní pracoviště, které funguje v nových prostorách a využívá nejmodernější technologie. Více se o něm můžete dočíst na tomto odkazu článek nebo přímo na stránkách Ústavu.

Chystáte se na stavební fakultu nebo architekturu? Máme možnost propojit vás s odborníky ze společnosti Sipral. Je to úspěšná česká firma, která realizuje svoje projekty nejen u nás, ale i v mnoha dalších zemích světa. Zaměřuje se na stavby obvodových plášťů a interiérové konstrukce, hlavně na bázi skla a lehkých kovů. Vsadila na progresivní technologie a špičkový design.

Fascinují vás jazyky a přemýšlíte o tom, s jakým dalším oborem studium kombinovat? Tušíte, za čím vším stojí fonetika? Zprostředkujeme vám setkání se šéfem Fonetického ústavu Filozofické fakulty UK Radkem Skarnitzlem, byl mimo jiné hostem Jana Krause. Na jeho vystoupení se můžete podívat zde.

Přemýšlíte o studiu pedagogické fakulty a chcete se zaměřit na předškoláky? Umožníme vám stáž ve špičkové fakultní Mateřské školce Na Výšinách. Školka není jen místem, kde si děti hrají, ale kde získávají spoustu dovedností i v řadě kroužků a díky různým projektům a kde se velký důraz klade na kvalitní metodiku.

Lákají vás práva a chcete se podívat k soudu nebo si třeba popovídat s advokátem? Zařídíme vám exkurzi i besedu.

Zajímá vás, jak fungují nadnárodní společnosti? Jak to vypadá ve firmě, kde spolupracují různé národnosti, jak tyto firmy řeší například společenskou odpovědnost? Můžeme vám zprostředkovat debatu se zaměstnanci Exxonmobil. Praha je centrálou této společnosti pro Evropu, Afriku a Blízký východ a pracuje tu 70 národností.

Uvažujete o studiu marketingu, žurnalistiky nebo se toužíte stát tiskovým mluvčím? Připravíme pro vás setkání s odborníky z jedné z nejvýznamnějších public relations agentur, kterou je nepochybně Ogilvy.

Nevíte, jak to vlastně chodí, když se ucházíte o brigádu nebo zaměstnání a chcete zjistit víc? Nabízíme setkání se zkušenou personalistkou, která už měla v rukou tisíce životopisů a ráda vám řekne, co zaujme, co je úplně mimo a jak se na pohovor připravit. Na facebookové stránky Dity Sudové se můžete podívat zde.

Pokud vás z naší nabídky cokoliv zaujalo nebo máte nápad na téma, obor, které do nabídky zařadit, obraťte se na tým koordinátorů spolupráce a kariérních poradců:

Kateřina Synková a Tomáš Pešek

Marcela Grecová a Marie Petrovová

Galerie: 
Obrázek k článku Tým kariérního poradenství