Den církevních škol 2024

Na svátek svaté Ludmily, v pondělí 16. září, jsme v katedrále sv. Víta oslavili Den církevních škol. Mši svatou sloužil pražský arcibiskup Jan Graubner, který v kázání připomněl, že Bůh nám nabízí své přátelství a svou přítomnost, že nás miluje takové, jací jsme, se všemi našimi nedokonalostmi a problémy - jen mu musíme dát ve svém životě místo. Celé kázání si můžete přečíst v příloze.

Oslavy se zúčastnily naše sekundy, které následně absolvovaly prohlídku katedrály.

Při bohoslužbě byly záslužnou medailí 2. stupně oceněny Lenka Němcová a Martina Margaritovová. 

Lenka Němcová jako ředitelka Odboru školství, mládeže a sportu věnuje nemalou pozornost rozvoji a propagaci pražského školství včetně církevního. I díky ní se podařilo nastavit fungující spolupráci v oblasti grantové politiky, kapacity škol a zakládání nových církevních škol.

Martina Margaritovová působila 27 let na Církevní střední zdravotnické škole Jana Pavla II. jako odborná učitelka a zástupkyně ředitelky školy. Aktivně se podílela na všech změnách, které zdravotnické školství provázely v rámci úprav v jednotlivých oborech a kterých nebylo málo. Byla pilířem školy, pracovitá, svědomitá a vynikající kolegyně, která vždy podporovala své spolupracovníky i studenty.

Oceněným gratulujeme a děkujeme za jejich práci!

Galerie: 
Obrázek k článku Den církevních škol 2024
Obrázek k článku Den církevních škol 2024
Obrázek k článku Den církevních škol 2024
Obrázek k článku Den církevních škol 2024