Ohlédnutí za 73. ročníkem Matematické olympiády

Téma: 

Vyšší gymnázium:

V letošním školním roce jsme v nejvyšší kategorii A měli dokonce 4 reprezentanty v krajském kole (Veronika Menšíková, Marie Horáková, Tomáš Mácha a Markéta Kalendová). Všichni se stali úspěšnými řešiteli. Blahopřejeme.

Veronika Menšíková postoupila do celostátního kola, kde získala 6. až 8. místo, čímž si zajistila účast ve výběrovém soustředění, v němž si vybojovala členství v šestičlenném družstvu, které bude reprezentovat ČR na Mezinárodní matematické olympiádě (IMO) v červenci. V letošním roce bude IMO probíhat ve Velké Británii ve městě Bath. Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v celosvětové konkurenci.

Z Evropské dívčí olympiády, která letos proběhla 11. až 17. dubna v Gruzii, si Veronika zpět do Česka přivezla bronzovou medaili. V Evropské dívčí olympiádě soutěžily dívky z 55 zemí.

V kategorii B Matematické olympiády do krajského kola postoupili Veronika Menšíková a Mikuláš Mrázek. Veronika obsadila 1.-5. místo s plným počtem bodů. V kategorii C se krajského kola zúčastnili Matěj Bartoš, Tomáš Mácha a Taťána Plačková. Tomáš Mácha a Taťána Plačková se stali úspěšnými řešiteli.

Nižší gymnázium:

I na nižším gymnáziu se studenti pilně věnovali matematice.

V kategorii Z-9 se v obvodním kole umístila na 1.-2. místě Anna Hrušková a na 3.-4. místě Kamila Vaníčková. Anna Hrušková postoupila do dalšího kola a reprezentovala naší školu v krajském kole. V kategorii Z-8 nás v obvodním kole reprezentovali čtyři studenti, první místo vyhrála Kamila Vaníčková. V kategorii Z-7 se obvodního kola zúčastnilo devět studentů, z nichž pět bylo úspěšnými řešiteli. První místo obsadil Teodor Ambrož, 2.-3. místo vybojovala Magdalena Mitręga. V kategorii Z-6 nás v obvodním kole reprezentovalo deset studentů, z nichž se třem podařilo stát se úspěšnými řešiteli. V této kategorii 1.-2. místo získal Dominik Brunovský, 3. místo Ján Minárik.

Všem řešitelům Matematické olympiády v letošním školním roce děkujeme za reprezentaci školy a přejeme jim mnoho radosti s matematikou.

Marcela Jaworská

Galerie: 
Obrázek k článku Ohlédnutí za 73. ročníkem Matematické olympiády
Obrázek k článku Ohlédnutí za 73. ročníkem Matematické olympiády