Přestupové zkoušky ze 7. a 9. ročníku ZŠ nebo 1. a 2. ročníku SŠ na Arcibiskupské gymnázium

Vážení rodiče, milé uchazečky, milí uchazeči,

Arcibiskupské gymnázium vyhlašuje přestupové zkoušky do budoucího pátého ročníku (kvinta) a do budoucího šestého ročníku (sexta). Pro školní rok 2024/25 jsou volná místa v jazykové kombinaci angličtina/španělština a angličtina/němčina v kvintě, angličtina/němčina v tercii a angličtina/francouzština v sextě. Přestupové zkoušky se budou konat ve dnech 26. - 30. srpna 2024. Přihlášky a žádosti jsou přijímány do 15. srpna 2024. 

Vzhledem k rozdílné podobě ŠVP na jednotlivých školách a pro snazší vstup do vzdělávací úrovně výše uvedených tříd konají žáci zkoušky z českého jazyka, matematiky, angličtiny a druhého živého jazyka. Uchazeči přijatí do kvinty a sexty musí také do konce září zvládnout látku prvního (kvinta), respektive prvního a druhého roku (sexta) studia latiny. Zvládnutí látky latiny se ověřuje písemnými testy, jejichž výsledky se započítávají do klasifikace daného školního roku. 

Žádosti a přihlášky posílejte na kaderova@arcig.cz. Je-li uchazeč žákem jiné střední školy, podává pouze žádost o přestup, je-li žákem základní školy podává žádost a přihlášku (tiskopis ke stažení). V obou příkladech je potřeba doložit obyčejnou kopii vysvědčení za poslední dvě pololetí. 

Žáci, kteří se na AG hlásí z 9. ročníku ZŠ, doloží také výsledky jednotné přijímací zkoušky z matematiky a z češtiny. Aby mohli přestupové zkoušky konat, museli získat minimálně 30 bodů z každé části zkoušky (tj. minimálně 30 bodů z matematiky a minimálně 30 bodů z českého jazyka), ale celkem v součtu dohromady minimálně 70 bodů z obou částí zkoušek.  

Podrobnosti k přestupovým zkouškám a formulář žádosti najdete zde

  

Galerie: 
Obrázek k článku Přestupové zkoušky ze 7. a 9. ročníku ZŠ nebo 1. a 2. ročníku SŠ na Arcibiskupské gymnázium