Zápis ze Školské rady 21. května

Zápis ze Školské rady Arcibiskupského gymnázia ze dne 21. května 2024.

Přítomní:

  • Ing. Beatrix Sviezeny - za zletilé žáky a zákonné zástupce nezletilých žáků -
  • ThLic. Tomáš Biňovec - za zletilé žáky a zákonné zástupce nezletilých žáků
  • ThLic. Mgr. Pavel Koronthály, DiS. – za pedagogické pracovníky
  • PhDr. Jan Soukup – za pedagogické pracovníky
  • MgA. Irena Pohl Houkalová – jmenována zřizovatelem
  • P. Mgr. Jakub Berka – jmenován zřizovatelem

Host: PhDr. Mgr. Ondřej Mrzílek, MBA - ředitel školy

Program:

  1. Představení nových členů
  2. Volba předsedy ŠR – nominována Ing. Beatrix Sviezeny, zvolena 5-0-1, nominantka funkci přijala.
  3. Volba místopředsedy – nominován ThLic. Mgr. Pavel Koronthály, DiS., zvolen 5-0-1, nominant funkci přijal.
  4. Vyjádření k jednacímu řádu, hlasování o jeho schválení: 6 -0-0
  5. Seznámení nových členů s fungováním společného emailu, administraci nových emailových adres provede místopředseda ŠR.
  6. Seznámení se základními úkoly ŠR, revize a doplnění drobných změn ve školním řádu a jeho následné schválení, obnova ŠvP – doplnění seminářů a následně nutná revize v důsledku vládních úprav normativu. V současnosti probíhají tzv. revize Rámcových vzdělávacích plánů (dále jen RVP) na MŠMT. Tyto změny se nutně promítnou do ŠVP Arcibiskupského gymnázia. Připomínkování současného návrhu revizí je veřejné, zřizovatel AG se vyjádřil zejména k oblasti tzv. hodnotových témat, které se projevují zejména v oblastech člověk a svět a dějepisu. Následuje diskuse na toto téma.
  7. Termíny nutných úkonů ŠR – schválení školního řádu tak, aby byl platný od 1.9.2024 (ŠR obdrží navrhované změny do konce června 2024), schválení výroční zprávy – do konce října 2024. Do výroční zprávy bude zahrnuto poděkování všem finančním dárcům i podporovatelům školy.
  8. Předsedkyně dotazuje ředitele školy a členy ŠR na záměr rekonstrukce budovy. Pan ředitel Mrzílek seznamuje členy ŠR se situací – zpoždění, které se promítne do reálného předpokladu zahájení 1.8.2024.
  9. Předsedkyně ŠR představuje záměr na vylepšení interiéru školy ve spolupráci s Radou rodičů – prosí o oslovení rodičů ke spolupráci. Následuje diskuse, P. Berka navrhuje konzultaci s Ing. Arch. Karlem Sehylem.
  10. Předsedkyně ŠR otvírá otázku koncepčního ukotvení laboratorních prací ve školních rozvrzích. Pan ředitel referuje o diskusi, která mezi pedagogy probíhá. Předsedkyně ŠR předloží panu řediteli způsoby ukotvení laboratorních prací z vybraných gymnázií.
Galerie: 
Obrázek k článku Zápis ze Školské rady 21. května