Třídní výlet 1.B Staré Splavy

1.den

Kolem sedmé hodiny ranní jsme se sešli na Hlavním nádraží Praha a vyrazili jsme na vlak. Tam se k nám připojila půlka septimánů, kteří se společně s paní profesorkou a jejím přítelem zhostili role dozoru. Po dvou hodinách cesty a jednom přestupu jsme ještě 15 minut docházeli pěšky do kempu jménem ELITE. Tam se k nám přidali i zbývající tři septimáni. Celý dozor se tedy skládal z Viléma, Emy, Ester, Alenky, Emy Stelly a Majdy (septimáni), paní profesorky Markéty Ochodkové a pana Petra.

Po příchodu do kempu jsme hráli pár seznamovacích her, aby nás pan Petr a septimáni lépe poznali, a my je. Poté nám paní profesorka vysvětlila pravidla celovýletové hry (téma pevnost Boyard), rozdělila nás do týmů a přiděllila nám barvy. Před obědem jsme si ještě stihli vyrobit vlajky a ubytovat se.

Po odpoledním klidu jsme hráli další hry a v nich vyhrávali první klíče. Ty jsme si na konci výletu vyměnili za nápovědy k pokladu. Po večeři jsme předvedli dosavadní vědomosti o škole v AG kvízu od septimánů a pak následovala dobrovolná diskotéka.

2. den

Před snídaní jsme měli zábavnou rozcvičku. A po snídani jsme hráli hru, kde byla různá stanoviště, u kterých jsme si procvičili jako tým všelijaké dovednosti. Například spolupráci, výdrž, přesnost nebo třeba logiku. Po obědě a po odpoledním klidu jsme vyrazili na menší výlet na vyhlášenou točenou zmrzlinu. Byla skvělá! Měli tam spousty druhů a dva z našich spolužáků si dokonce dali od každé příchutě trošičku. Když jsme se vrátili, dostali jsme ještě chvilku času na to dopilovat naše představení na večerní show (test naší kreativity), na kterých jsme pracovali po celý výlet. A bylo to super! Měli jsme přísnou porotu a skvělá vystoupení. Různé tance, operu zpěv ptáků brzy ráno, a dokonce i módní přehlídku.

Po večeři jsme si i opekli buřty a u ohně si povídali. Nakonec se konala dobrovolná bojovka od septimánů, do které nám trochu zasáhl déšť, ale i tak jsme to zvládli.

3. den

Ráno proběhlo stejně jako 2. den. Až na to, že jsme se hned po snídani vydali k Máchovu jezeru. Tam jsme si smočili nohy ve vodě a společně se vyfotili. Po obědě jsme využili naše nasbírané klíče,které jsme dostávali za hry v průběhu výletu, a vyměnili je za nápovědy. Tým po týmu jsme po rozluštění klíčového slova vstupovali do trezoru, kde jsme si nasbírali sladkou odměnu. Pak už jsme se sbalili a byl bohužel čas jít na vlak a jet domů.

Výlet byl skvělý! Moc děkujeme septimánům za pomoc při vedení her, panu Petrovi, který poznal, že to s námi paní profesorka vážně nemá nejlehčí, ale nejvíce paní profesorce za její trpělivost a za krásnou akci, kterou pro nás naplánovala.

Magdaléna Čermáková

Galerie: 
Obrázek k článku Třídní výlet 1.B Staré Splavy
Obrázek k článku Třídní výlet 1.B Staré Splavy
Obrázek k článku Třídní výlet 1.B Staré Splavy
Obrázek k článku Třídní výlet 1.B Staré Splavy
Obrázek k článku Třídní výlet 1.B Staré Splavy